Centura Metropolitană a intrat în Comisia Tehnică de la CNAIR

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea a anunțat că proiectul Centurii Metropolitane din Cluj-Napoca a ajuns în Comisia Tehnică a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Astăzi a intrat în comisia tehnică de la CNAIR proeictul centurii metropolitane, pentru avizare. Este unul din pașii intermediari care trebuie parcurși înainte de aprobarea de către Guvern a indicatorilor tehnico-economici. Vestea bună este că am făcut deja următorul pas, deși abia la sfârșitul săptămânii trecute am reușit să votăm în consiliile locale studiul de fezabilitate și deja el intră în următoarea etapă. Ne mobilizăm și ne mișcăm repede cu acest proiect, extrem de important pentru zona metropolitană a Clujului”, a declarat Tarcea, la ZIUA LIVE.

Centura Metropolitană va începe din Gilău, de la nodul Autostrăzii Transilvania, traversând zona de nord a comunelor Floreşti şi Gilău şi municipiul Cluj-Napoca, până la Apahida, unde va face joncţiunea cu Centura Vâlcele - Apahida. O bună parte a investiției va fi asigurată din fonduri europene.