Daniel Ionaşcu vorbeşte cu inima deschisă despre Paula Iacob, cea mai cunoscută avocată din România

Paula Iacob a devenit cunoscută în România după Revoluţia din 1989, când a devenit avocata lui Nicu Ceauşescu. De asemenea, ea a fost şi avocata lui Gigi Becali, dar s-a implicat şi în acţiunile organizaţiilor pentru drepturile animalelor.

Invitat în cadrul emisiunii L.egal 100% de la Napoca Live, moderată de jurnalista TVR Cluj, Loredana Corchiş, avocatul Daniel Ionaşcu a explicat ce a însemnat pentru el avocata Paula Iacob.

“Maestrei Paula Iacob îi datorez toate etajele devenirii mele ca avocat. Paula Iacob era un izvor de apă limpede şi rece, de o bunătate cum alta nu e.

Îmi aduc aminte că veneam de la Cluj de la un proces și undeva era o seară frumoasă și trecând prin Sibiu rămânea undeva pe partea dreaptă Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu. Paula Iacob uitându-se, își întoarce privirea și zice: Îmi aduc aminte parcă ar fi fost ieri. De ce anume? De procesul lui Nicu Ceaușescu. Când nu a îndrăznit nimeni să îl apere, Paula Iacob a înțeles foarte bine că e avocat și că orice s-ar întâmpla a doua zi, în mod evident, îl apără.

Pe modelul ei am și spus Instanței să noteze că intru în greva foamei pentru clientul meu. Pe modelul ei. Instanța a revenit asupra probelor și sigur că probele au fost exact așa cum am spus. Dar aș fi făcut asta”, a precizat Daniel Ionaşcu.

Avocatul Daniel Ionaşcu a povestit despre cine a fost Paula Iacob pentru Nicolae Ceauşecu şi pentru Gigi Becali.

“În mod evident a ajuns la o întâlnire cu Nicu Ceaușescu în mediul de arest. Discuția a fost una profesională. La plecare doamna Iacob l-a întrebat ce să îi aducă și Ceaușescu a spus să îi aducă puţin cașcaval. “Nu pentru mine am nevoie. E un șoricel care vine pe aici prin celulă să îi dau caşcaval”, i-a spus Ceauşescu. Atenție. Noi vorbim despre lucruri pe care nu le cunoaștem.

De la momentul stagiului au trecut câțiva ani și eram avocați în procesul domnului Gigi Becali. Îmi aduc aminte chestia similară. Am văzut-o când l-a întrebat ce să îi aducă și Becali a zis că nu are nevoie de nimic. Și țin minte la un moment dat că doamna Iacob i-a gătit niște plăcintă și am dus plăcinta domnului Becali. Știți ce mi-a spus la înmormântarea ei, Becali? A zis că trebuie să facem să o pomenim, pentru că femeia aceasta a fost una inegalabilă. A spus că nu a mâncat de la nimeni niciodată, de la nicio femeie, dar de la Paula Iacob a mâncat plăcinta, pentru că era un om special. Când a fost bolnavă, domnul Becali i-a trimis lapte proaspăt în fiecare dimineață”, a spus avocatul Daniel Ionaşcu la Napoca Live.

Paula Iacob şi-a construit notorietatea la începutul anilor '90, când l-a apărat pe Nicu Ceauşescu, fiind avocata acestuia. De asemenea a avut numeroase apariţii publice, apărând multe nume mari din scena românească. Avocata Paula Iacob s-a născut la 20 februarie 1932 şi în anul 2015 s-a stins din viaţă.