„Cavalleria rusticana” și „Dodici anni dopo” deschid stagiunea la Opera Națională Română din Cluj-Napoca

Stagiunea Operei Naționale Române din Cluj-Napoca se va deschide, sâmbătă, 24 septembrie 2022, cu premiera spectacolului Cavalleria rusticana/Dodici anni dopo.

Spectacolul aduce pe scenă două opere, Cavalleria rusticana de Pietro Mascagni, o lucrare dramatică ce amplifică teme specifice tragicului, trădare, răzbunare și pedeapsă și Dodici anni dopo semnată de Mario Menicagli, lucrare scrisă cu un secol mai târziu, considerată continuarea operei Cavalleria rusticana. 

Spectacolul va avea două reprezentații, prima fiind sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 18:30, iar a doua va fi pusă în scenă ziua următoare, duminică, 25 septembrie, de la ora 18:30. Fiecare reprezentaţie va avea distribuție diferită, publicul având ocazia în ambele seri să se bucure de interpretări unice. Acest spectacol are o pauză și se încheie în jurul orei 21:30.

Spectacolul va fi dirijat de Adrian Morar, în regia Mihaelei Sandu. Scenografia a fost realizată de Anca Pintilie. Distribuția celor două spectacole aduce pe scenă soliștii Operei Naționale Române din Cluj-Napoca și invitați speciali: tenorul Adrian Dumitru, soprana Zsuzsa Barbas și mezzosoprana Janetka Hosco .

Soliștii vor fi acompaniați de Orchestra și Corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Biletele pot fi achiziționate pe site-ul www.bilete.ro sau de la Agenția de Bilete a Operei, de luni până vineri în intervalele orare 11:00-13:00 și 14:00-17:00.

Această stagiune marchează și un nou parteneriat al Operei Naționale Române cu producatorul de piane premium Bösendorfer, care a pus la dispoziția instituției pianul 230 Viena Concert pentru o stagiune. Reprezentând o companie ce transmite de secole flacăra ce arde din pasiune pentru piane, măiestrie dedicată și preocupare continuă față de nevoile clienților, dar care totodată a îmbrățișat adevărata diversitate în exprimarea artistică, toate pianele Bösendorfer au în comun caracteristici distincte și fundamentale în ceea ce privește modul în care sunt fabricate. Există o preocupare constantă în a crea cea mai bună experiență acustică pianistică având ca rezultat ceea ce îl poziționează ca unic pe piață, ADN-ul Bösendorfer: sunetul cald, dar totodată intens și complex. Markus Walther, Sales and Marketing Manager Europe al Bösendorfer, a menționat în cadrul Întâlnirii cu presa din 21 septembrie, faptul că fiecare pian, fie că este vorba despre Grand Uprights, Grand Pianos sau Concert Grands, este creat cu cea mai mare grijă și dedicare de către artizanii Bösendorfer.

Pianul Bösendorfer 230 Viena Concert a fost ales cu măiestrie de către cunoscuta pianistă Alexandra Silocea, artist Bösendorfer de peste 20 de ani, iar prima audiție a acestui pian extraordinar a avut loc cu ocazia Întâlnirii cu presa, unde s-a interpretat cea mai cunoscută parte muzicală din Cavalleria rusticana, Intermezzo.