Cât mai durează până când se va putea construi în noul cartier Sopor? Dan Tarcea a făcut anunţul la Napoca Live

Primăria municipului Cluj-Napoca anunţa în 2021 că până la finalul anului va fi predat PUZ-ul pentru noul cartier Sopor.

Întrebat despre acest subiect, Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea a declarat la Napoca Live că încă se lucrează la PUZ-ul pentru Sopor. El a anunţat un nou termen pentru finalizarea acestuia şi a spus că cel mai probabil anul acesta va fi gata.

"La Sopor am reușit să obținem toate avizele. Inclusiv avizul de la aeronautică. Anul acesta vom pune PUZ-ul în dezbatere. Primăria Cluj-Napoca nu are teren în zona Sopor. Toate terenurile de acolo sunt terenuri private. Noi ne-am asumat să facem acest PUZ pe 250 ha pentru a avea o dezvoltare unitară și a face un cartier de la zero, un cartier modern, cu o planificare urbanistică așa cum trebuie să fie o planificare urbanistică. Cheia acum nu mai este la noi pentru aprobarea PUZ-ului. Cheia va fi la cei care dețin terenuri acolo. Lucrurile se vor întâmplă după ce va fi aprobat PUZ-ul. Estimarea lui este anul acesta. Primăria mai are de obținut un singur aviz, cel de la mediu", a declarat Tarcea, la Napoca Live.

Structura cartierului va avea la bază conceptul de calitate a vieții, adică un țesut urban care să pună la dispoziția viitorilor locuitori toate elementele necesare pentru a se simți bine „acasă”. Astfel, au fost luate în calcul spații publice având dotări complexe, o rețea de transport public bine dezvoltată, piste de biciclete, zone verzi, centru de cartier, zone pentru diverse activități economice și social-culturale, precum și zone de locuire.