Care sunt paşii tratamentului cu implanturi dentare? Află de la Dr. Vlad Iştoan

Implanturile dentare au devenit o opțiune din ce în ce mai utilizată pentru înlocuirea dinților pierduți. Tehnicile moderne aduc constant îmbunătățiri întregii proceduri.

În cadrul unei emisiuni de la Napoca Live, medicul specialist în chirurgie orală și Director General al Centrului de Implantologie Transilvania, Dr. Vlad Iştoan a explicat ce presupune tratamentul cu implanturi dentare.

“Tratamentul cu implanturi presupune înlocuirea dinților pierduți cu un dispozitiv micuț sub forma unui şurubel care înlocuiește în prima fază rădăcina dintelui și pe care ulterior va fi construită coroana dentară. Acest tip de tratament se realizează cu tehnici minim-invazive, fără durere şi care durează relativ puțin. Tehnicile chirurgicale au evoluat destul de mult. Medicii specialiști au experiență mult mai vastă”, a precizat Dr. Vlad Iştoan.

Care sunt paşii tratamentului cu implanturi dentare?

“Fiecare pacient primeşte tratamentul optim pentru situația în care se află. Există două mari concepte. O abordare clasică în care implanturile se aplică, se așteaptă o perioadă de 10-12 săptămâni, apoi se realizează și lucrarea finală sau poate fi o abordare cu o tehnică mai modernă în care imediat după aplicarea implantului se poate realiza și lucrarea provizorie. 

Indiferent de modul de abordare intervențiile chirurgicale sunt relativ asemănătoare. Acest tratament începe cu o consultație ințială în care este evaluată situația pacientului și dacă există probleme generale de sănătate sunt investigate acestea. În urma consulaţiei pacientul va fi informat despre starea sa, va primi un plan de tratament personalizat. Intervenția chirugicală se desfășoară în sala de intervenții, în anestezie locală. Pacientul este conștient tot timpul și comunică cu medicii. Tehnicile îi asigură o recuperare rapidă și sigură”, a explicat Dr. Vlad Iştoan la Napoca Live.

Centrul de Implantologie Transilvania a luat formă din dorința de a oferi oamenilor bucuria de a zâmbi din nou cu încredere. Pentru a fi sigur că pacienții se vor bucura de servicii de cel mai înalt nivel, Centrul de Implantologie Transilvania a ales să devină un centru care constă din toate specialitățile de medicină dentară cu o echipă de specialiști.

Centrul de Implantologie Transilvania îşi propune să depăşească tot timpul așteptările pacienților, astfel că centrul este echipat cu echipamente de performanță și tehnologii medicale de ultimă generație, care oferă sprijin în efectuarea tratamentelor dentare complexe.