Când se va putea construi în Sopor? Anunțul făcut de Primarul Clujului

În cadrul emisiunii de la Napoca Live, Talk Show Direct cu Lucian Danciu, Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că se lucrează la PUG-ul cartierului Sopor. El a anunţat când vor putea clujenii să construiască în cartier.

“Se lucrează la Planul Urbanistic General din Sopor împreună cu proprietarii, se negociază fiecare bucată de pâmânt, pentru că lucrăm ca la carte. Nu construim prima dată şi dupaia vedem că nu avem şcoală, creşă, grădiniţă, centru de cartier, bulevarde. Ne-am asumat această responsabilitate. Fiecare trebuie să cedeze pentru parc, pentru creşă, pentru grădiniţă. Se va finaliza această lucrare. Este de mărimea cartierului Mănăştur”, a declarat Boc.

Structura cartierului va avea la bază conceptul de calitate a vieții, adică un țesut urban care să pună la dispoziția viitorilor locuitori toate elementele necesare pentru a se simți bine „acasă”. Astfel, au fost luate în calcul spații publice având dotări complexe, o rețea de transport public bine dezvoltată, piste de biciclete, zone verzi, centru de cartier, zone pentru diverse activități economice și social-culturale, precum și zone de locuire. Masterplanul viitorului cartier Sopor se va întinde pe o suprafață de 250 ha.