Călin Neamţu, despre proiectele de modernizare a infrastructurii de apă şi canalizare din Cluj

Directorul general Compania de Apa Someș S.A, Călin Neamţu invitat la NapocaFM a vorbit despre situaţia proiectului POIM, prin care se va moderniza infrastructura de apă şi apă uzată din judeţele Cluj-Sălaj, în perioada 2014-2020.

“Vreau să vă spun că am lucrat, constructorii nu au oprit. Zilele trecute am mai semnat încă două contracte, pentru staţia de la Gilău şi pentru lucrările de extindere şi reabilitare a reţelelor pe Gilău-Arieş. Sunt semnate la ora actuală în jur de 18 contracte. Avem contracte care sunt în diferite faze de contestaţii, sunt 5 contracte care au fost contestate la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Am câştigat de fiecare dată, am ajuns la Curtea de Apel. Curtea de Apel ne-a solicitat să revizuim documentele în unele situaţii, iar în alte situaţii ne-au dat câştig de cauză. Sunt 3 contracte în evaluare acum pe zona pe Şimleu, asistenţa tehnică a proiectului şi extinderea apei Gilău-Bonţida-Chinteni-Cojocna-Ceanu Mare-Iclod-Vultureni, ăsta este un contract pe care multă lume îl aşteaptă şi pe care sper să îl terminăm cât mai repede”, a declarat Călin Neamţu.

Întrebat fiind despre situaţia lucrărilor contractelor care au fost semnate şi pentru care nu au existat contestaţii, Călin Neamţu a spus unele reţele sunt avansate cu peste 60%. 

“Spre bucuria mea pot să spun că unele sunt chiar avansate, gen contractul de pe Dej, de pe Mica-Unguraş, în care partea de reţele sunt executate peste 60%, ceea ce înseamnă că pe final de an dacă constructorul în continuare se mişcă bine, am putea să facem recepţiile deja pe ele, deşi au termen de finalizare anul viitor”, a declarat Călin Neamţu la NapocaFM.

Directorul general Compania de Apa Someș S.A a vorbit şi despre ce va întâmpla la staţia de tratare a apei de la Gilău.

“Va fi realizat un laborator nou, tot ce înseamnă partea de analize chimice, pe care noi avem obligaţia să le realizăm în tratarea apei. Va fi o staţie de recuperare a apei uzate după spălarea filtrelor. Deci câteva dintre constucţiile tipice sistemului de tratare a apei”, a spus Călin Neamţu.

 

 

Emisiunea integrală: https://www.facebook.com/NapocaLive/videos/429692071473161