Boc: Oraşele mari europene în care calitatea vieţii este ridicată au preţurile imobilelor mai bune

Emil Boc a anunţat în şedinţa Comisiei Tehnice de Amenajare Teritorială și Urbanism faptul că, municipiul Cluj-Napoca trece la o nouă fază a dezvoltării concentrată pe calitate.

„Aș vrea să conștientizăm că acest oraș trece la următoarea etapă, concentrată pe calitate, nu pe cantitate, un oraș pentru oameni, în care interesul public și privat coexistă. Nu avem voie să scădem calitatea de la acest moment. De exemplu, dacă avem încărcare maximă de trafic, nu mai aprobăm nicio construcție până la punerea în funcțiune a trenului metropolitan, metroului sau centurii metropolitane.

Mă voi baricada cu specialiștii să nu se întâmple acest lucru. Regula e valabilă pentru toți, să nu credeți că cineva va avea privilegii. Orice propunere vine în fața dumneavoastră, să aveți în minte să nu permitem scăderea calității, orice proiect va trece prin furcile caudine ale specialiștilor din comisie”, a declarat Emil Boc.

Invitat în cadrul emisiunii de la NapocaFM, Emil Boc întrebat fiind ce părere are despre preţurile imobilelor din Cluj-Napoca a declarat că, oraşele în care există o calitate a vieţii la nivel ridicat au şi preţuri la imobile mai bune. 

“Păi așa este peste tot în orașele de calitate bună a vieții. Când te uiți în orașele mari europene unde calitatea vieții este ridicată evident că acolo prețurile imobilelor sunt mai bune. Ce vom face dacă dăm drumul la toate construcțiile care să nu respecte cadrele legale și să aglomerăm? Va scădea prețul imobilelor dar va scădea calitatea vieții, va crește poluarea şi oamenii se vor îmbolnăvi și vor merge în spital. Și ce am făcut? Am creat 2000 de locuințe în plus de proastă calitate. Eu le-am spus colegilor din Comisia de Urbanism, aveți instrumente legale. La început știți bine că nu aveam posibilități, acum aceste cadre legale există le putem solicita, trebuie să fie vigilenți. Nu pot să mă uit la fiecare, de aceea trebuie să mă ajute specialiștii să își facă datoria. Și al doilea lucru pe care l-am spus a fost să nu îl mai pună în aceeași oală pe unu care vrea să își facă casă cu unu care vrea să facă blocuri. Aceste lucruri vor merge separat”, a menţionat Emil Boc la NapocaFM.

 

Emisiunea integrală: https://www.facebook.com/NapocaLive/videos/209697574080075