Boc: Dorești să mergi la cursuri din nou în mod fizic, te vaccinezi

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat că, persoanele cu vârsta sub 30 de ani sunt reticente în ceea ce priveşte vaccinarea.

„Reticența la vaccinare nu este mai mare la cei peste 60 de ani, ci la persoanele cu vârsta sub 30 de ani. Cred că acest mesaj (vaccinarea studenților pentru reînceperea cursurilor în mod fizic) ar trebui să între puternic și la tinerii noștri” ,  declarat Boc.

Boc a fost întrebat dacă va discuta cu rectorii pentru a lua în considerare măsura vaccinării pentru reînceperea cursurilor în mod fizic.

„Eu voi susține această măsură. Desigur, nu va fi singura opțiune posibilă, probabil se va lua în considerare și testul PCR/antigen sau dovada că ai avut COVID-19, dar vaccinarea va fi cea mai utilă metodă. Cu siguranță vor fi și alte alternative propuse de facultăți în cazul studenților nevaccinați, fie continuarea în regim online a cursurilor.

Dorești să mergi la festivaluri, te vaccinezi, dorești să mergi la cursuri din nou în mod fizic, te vaccinezi. Deja în afară se ia tot mai mult această decizie. Dacă universități precum Stanford sau Georgetown propun asemenea măsuri, eu consider că nu ar trebui să ne lăsăm mai prejos” , a precizat Emil Boc.

Edilul a precizat că, la Cluj campania de vaccinare merge bine.

“Suntem, zic eu, pe direcția bună. Cred totuși că, și în rândul tinerilor trebuie să existe un efort mai mare de comunicare și de implicare, întrucât aici se găsesc cele două chei pentru succesul deplin al vaccinării. 

Conform DSP, la Cluj am trecut de 40% din populație (peste 16 ani), vaccinată cu o doză sau cu amândouă. Ne îndreptăm spre 50%.

Sunt, în acest moment, 115.442 de persoane vaccinate, din municipiu mă refer. Dintre acestea, 54.446 sunt imunizate cu prima doză, 61.096 cu ambele doze, asta însemnând un total de 41% din 286.024 populație vaccinabilă. Asta era la sfârșitul săptămânii trecute. Sper ca 1 iunie să ne găsească cu 50% sau mai mult populație vaccinată la Cluj, pentru posibilitatea începerii evenimentelor/festivalurilor. Rămân la părerea că vaccinarea trebuie să rămână o chestiune de conștiință. Iei această decizie pentru sănătatea ta și protejarea celuilalt”, a declarat Emil Boc.