Boc, despre noile măsuri de relaxare pentru Sărbători: Încă nu am scăpat de pandemie

În cadrul emisiunii de la NapocaFm, Talk Show Direct cu Lucian Danciu, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a vorbit despre noile măsuri de relaxare care au venit în contextul noii Hotărâri de Guvern şi care au fost publicate în Monitorul Oficial.

Emil Boc a declarat că, oamenii trebuie să conştientizeze faptul că, pandemia de Covid-19 nu s-a încheiat.

''Daca ma uit în Europa îmi dau seama că la orizont este un tsunami, este un val care vine. Ce înseamnă? Încă nu am scăpat de pandemie. Aceasta este concluzia pe care trebuie să o avem în minte. Ultimul val, din nefericire, a adus foarte multe pierderi de vieţi în România, pentru că am avut un fond scăzut de vaccinare. Acum, uitându-mă la ce se întâmplă în Franţa, Belgia, Italia, tot mai mult se vorbeşte despre obligativitatea vaccinării în sistemul medical. De asemenea, se vorbeşte despre obligativitatea certificatului verde pentru multiple şi diverse activităţi care să includă şi doza a treia. Dacă ne uitam la ce fac alţii şi dacă am fi suficient de raţionali, ar trebui şi noi, acum, să ne asigurăm că avem un grad de vaccinare cât mai ridicat, ca în momentul în care vine valul acela la noi să nu mai avem probleme. Sper ca Guvernul să ia măsuri pentru siguranţa românilor şi nu pentru interesul unui partid sau altul. Germania are un nou cancelar, care a preluat exact ce făcea vechiul cancelar în domeniul de sănătate. Eu am încredere în capacitatea domnului Rafila de a fi expert şi om politic, să ia deciziile cele mai potrivite. M-am uitat la Germania şi oricât de nepopuluare ar fi unele măsuri, au facut ce trebuie pentru interesul general'', a declarat Boc la NapocaFM.

Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu data de 9 decembrie 2021, precum şi măsurile care se aplică pe durata acesteia, unele dintre ele fiind relaxate.

Vezi AICI hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă şi noile măsuri de gestionare a pandemiei.