Boc, despre modernizarea din zona Parcului Central: Este o atmosferă europeană. Simţi că eşti într-un oraş cu o viaţă de calitate

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a vorbit despre cum arată acum zona din jurul Parcului Central.

Emil Boc a precizat că, este mulţumit de rezultate.

„Mesajele si analizele făcute de către colegii mei arată un trafic fluid, arată cetățeni care sunt mulțumiți de transportul în comun. Nu au fost ambuteiaje sau alte probleme. Doar în Florești a fost o problemă în această dimineață, pentru că cei de la Drumuri Naționale nu și-au găsit când să marcheze drumul, decât dimineața și s-a format o coadă de mașini până în centrul Clujului. Au fost atenționați, e o greșeală care a fost înțeleasă și nu se va mai repeta. 

Lucrurile sunt bune, analiza este încă prematură, dar toți specialiștii spun că sensurile unice sunt o metodă bună pentru a îmbunătăți circulația, iar noi asta am făcut pe Cardinal Iuliu Hossu. Banda de transport în comun este clar o metodă validată în toată lumea civilizată, ca modalitate de încurajare a transportului alternativ la mașină.

Nu am descoperit apa caldă, doar am aplicat ce se aplică de 50 de ani în Europa. Este o chestiune de bun-simț ce facem noi. Sunt reguli care duc la creșterea calității vieții, sunt uneori mai neplăcute, dar în esență au beneficii. Uitați cât de frumos arată acum zona aceasta, pe Cardinal Iuliu Hossu, e altă atmosferă europeană, simți că ești într-un oraș cu o viață de calitate”, a declarat Boc la ZIUA LIVE.