Boc, despre excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ: Cred că a fost un exces de măsură din partea CSM

Emil Boc a vorbit la NapocaFm despre excluderea din magistratură a judecătorului clujean Cristi Danileţ.

"M-am uitat la cazul judecătorului Danileț de la Cluj. Și acolo mi s-a părut un exces de măsură din partea CSM-ului, o măsură disproporționată raportată la gravitatea faptei. În societate, trebuie să avem măsuri care să poată fi înțelese, apreciate, justificate și explicate public. Sunt unul dintre cei care îl admiră pe judecătorul Danileț, pentru modul în care se implică în viața comunității, îmi amintesc că la începutul pandemiei a fost unul dintre aceia care a susținut campania Vă vedem de la Cluj, ajută tinerii și vorbește pe limba lor, fără să facă rabat de la lege, trebuie respectate aceste lucruri. Evident, este un text de lege care spune că magistratul trebuie să se abțină de la activităţi care să poată genera o imagine publică negativă pentru justiție; întrebarea logică se pune: a tăia gardul viu atinge această imagine? Răspunsul meu categoric este: NU! Să vorbești cu infractorii, să susții acte contrare legii, acolo vii în contradicție cu această lege ", a declarat Emil Boc.

Luni, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ de la Tribunalul Cluj, pentru "manifestările" pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de sociale.

Judecătorul Cristi Danileţ a fost exclus din magistratură din cauza a două filmulețe publicate anul trecut pe TikTok. Magistratul spune că aceste filmuleţe reflectă viața sa privată și nu au legătură cu justiția.