Avocatul Daniel Ionașcu, la Napoca Live: Pușcăriile și pedepsele nu rezolvă problema educației. Poporul are nevoie de o reformă

Avocatul Daniel Ionșcu și jurnalista TVR Cluj, Loredana Corchiș au discutat în cadrul emisiunii Legal 100%-cum mă apără dreptul de legile și practicile nedrepte de la Napoca Live, despre răspundere și despre laturile ei.

Daniel Ionașcu, invitatul permanent al emisiunii, a ridicat problema necesității unei legi a răspunderii politice.

„Pușcăriile și pedepsele nu rezolvă problema educației. Poporul are nevoie de o reformă a educației. Sigur că există răspundere dacă am devalizat banii statului, în mod evident răspund penal pentru treaba asta. Ţara trebuie condusă de oameni, nu de hoți. Când hoții ajung să conducă societăți o vor face după chipul și asemănarea lor. Și atunci, dacă tu nu ești în stare să faci, ai arătat că nu ai făcut, atunci nu mai poți să vii acolo. Nu mai poți. Aceasta este prima formă de educație politică”, a declarat Daniel Ionașcu.

În cadrul emisiunii s-a vorbit și despre alegerea liderilor politici în societate.

„O societate își creează liderii, exact așa cum o familie își creează copiii. Trebuie alungați liderii neveritabili, obraznicii politicii. Un om obraznic nu are educație, un om obraznic nu are cultura de a face și atunci, tu ai capacitatea de a-l înlătura. Atunci când votez, indiferent că e de la un partid mare sau mic, votez persoana şi expertiza ei”, a afirmat avocatul Daniel Ionașcu, la Napoca Live.