Avocatul Alexandru Rîșniță: Societatea vrea condamnări, vrea spectacol. Cea mai mare problemă din Justiţie este lipsa de empatie

În cadrul emisiunii Legal 100% - Legi bune şi nebune de la NapocaFM, moderată de jurnalista TVR Cluj, Loredana Corchiş, avocatul Alexandru Rîşniţă a vorbit despre principalele probleme cu care s-a confruntat de-a lungul profesiei.

El a menţionat că, principala problemă din Justiţie este lipsa de EMPATIE.

“Există provocări în plan judiciar și provocări în plan personal. Provocările în plan personal cred că sunt legate de oboseală, sunt legate de anumite antipatii. De asemenea, infrastructura îmi pune răbdarea la încercare de foarte multe ori. În plan profesional, chestiunile de care mă lovesc și pe care le consider că fiind problematice la ora actuală decurg ca efect indirect din faptul că judecătorii sunt supraaglomeraţi. Prea puțini judecători, prea multe dosare. Mai mult decât atât avem și acea vârstă de pensionare redusă care nu ajută în mod evident această situație. Având judecători supraîncărcați automat se generează stări de nervozitate, stres. Chestiuni care își găsesc locul și în actul de justiție.

Principala problemă este lipsa de empatie. Este o lipsă de empatie care se manifestă la nivelul întregii societăți. Societatea vrea sânge. Vrea condamnări, vrea spectacol. Societatea nu vrea procese echitabile și făcute fără influență și atenție mediatică. Societatea vrea să vădă ce se întâmplă și vrea că oamenii să fie executați. Asta văd eu”, a declarat Alexandru Rîşniţă la NapocaFM.