Autorităţile române au decis să continue vaccinarea cu AstraZeneca

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță a anunţat faptul că, în România vaccinarea cu AstraZeneca va continua.

„Agenția Europeană a Medicamentului confirmă faptul că raportul de la AstraZeneca rămâne pozitiv, dar este identificată o posibilă realție de cauzalitate cu formarea de cheaguri de sânge cu niște caracteristici neobișnuite, asociate cu niveluri scăzute de trombocite. S-a analizat, ar la nivel european s-au înregistrat doar 220 de evenimente trombotice din peste 34 de milioane de doze administrate. Rata de apariție a acestor evenimente este de 0,65 la 100.000 de oameni vaccinați. Aceste cazuri sunt rare, iar beneficiile vaccinări depășsesc aceste cazuri.

În România situația epidemiologică este una îngrijorătoare. Avem zilnic peste 4.500 de cazuri COVID-19 și peste 150 de decese. Având în vedere contextul pandemic în care ne aflăm, este necesară continuarea procesului de vaccinare în România cu serul AstraZeneca”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță într-o conferință de presă.