Arhitectul Voicu Bozac, despre Science Campus din Lomb: E un pas mare pentru Cluj

Arhitectul Voicu Bozac a fost invitat la emisiunea Real Estate Agenda de la Napoca Live moderată de Ionel Lespuc, jurnalist Media9, unde au vorbit despre dezvoltarea continuă a Clujului.

Iată ce are de spus unul dintre arhitecții municipiului Cluj-Napoca despre noul spațiu public care se va construi în Lomb, Science Campus, chiar lângă Cluj Inovation Park:

”Este o formă de pionierat. Urmează să vedem dacă atitudinea este convingătoare, pentru că doar o singură căruță, făcând o comparație cu Far West-ul, nu știu dacă este suficientă ca să atragă. E un pas mare pentru Cluj pentru că e un gest de curaj, iar această afirmație va trebui să fie urmată și de alții, altfel, riscă să rămână o enclavă într-un no man`s land și acest lucru nu știu dacă este bun pentru că ar putea să ducă la o depopulare a micii zone care tinde să se dezvolte”, a declarat arhitectul, la Napoca Live.

Voicu Bozac consideră că această nouă zonă studențească trebuie conectată cu restul orașului.

„Zona aceasta categoric nu poate să rămână izolată în teritoriu. Văd această legare printr-un alt proiect care ar trebui să arate cum se poate dezvolta și uni fără a fi o chestie de sine stătătoare. Cred că suntem încă într-o țară insuficient de dezvoltată încât să ne permitem luxul unei dezvoltări polinucleare, fără legătură între subiect și predicat. Este nevoie de elemente coagulante”, a declarat Voicu Bozac în cadrul emisiunii.