Ansamblul Folcloric Studențesc ”Mărțișorul” al Casei de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș” a revenit de la Festivalul Internațional de Folclor ”World Folkloriada” din Rusia, cu două recorduri mondiale

Delegația României la cea de-a VI-a ediție a celui mai prestigios eveniment de folclor internațional, World Folkloriada, 3-10 iulie 2021, reprezentată de dansatorii Ansamblului Folcloric Studențesc ”Mărțișorul”, Flavius Milășan, Directorul Casei de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș”, Ioan Cocian, Consultant artistic, Dorel Rohian – Dirijor al orchestrei și interpret la acordeon, Tudor Căucean – Dirijor orchestra, a revenit ieri, în țară, după o ședere de 11 zile în Ufa – Rusia.

”Suntem onorați că am participat la un asemenea eveniment grandios și că am obținut cele două recorduri mondiale, alături de ceilalți dansatori și reprezentanți din 50 de țări, la World Folkloriada ediția 2021! Palmaresul mărțișorenilor se îmbogățește cu noi distincții, iar instituția noastră și a clujenilor a ajuns cunoscută în întreaga lume, prin intermediul frumuseții tradițiilor și costumelor noastre populare”, a declarat directorul Casei de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș”.

România a participat prin Ansamblul Folcloric Studențesc ”Mărțișorul” al Casei de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca, la stabilirea unui record mondial, în cadrul CIOFF World Folkloriada în Russia/Ufa, 3-10 iulie 2021:

  • La parada costumelor populare tradiționale, peste 2.700 de participanți au stabilit 2 recorduri mondiale, unul dintre acestea fiind reprezentat de numărul de naționalități din khorovod (dans in cerc/horă) - 71, iar cel de-al doilea record pentru numărul de țări din khorovod (dans in cerc/horă) - 57.

Ansamblul Folcloric Studențesc ”Mărțisorul” a plecat din Cluj-Napoca, în 30 iunie 2021, spre Ufa, capitala Republicii Bașchiria (Rusia) pentru a reprezenta România și Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș” la cea de-a VI-a ediție World Folkloriada, festival internațional de folclor organizat de CIOFF, ce a reunit ansambluri de folclor din 50 de țări. Evenimentul, programat pentru a avea loc anul trecut, a fost amânat pentru anul acesta, din cauza pandemiei Sars-Cov 2. Organizatorul celei de-a VI-a ediții World Folkloriada este International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folk Arts (CIOFF), scopul festivalului fiind promovarea diversității culturale, cunoașterea și aprecierea la nivel mondial a moștenirii și identității culturale a tuturor țărilor participante. Ediția de anul acesta a însumat ansambluri și grupuri de folclor din 50 de țări, un număr impresionant, deși mai mic decât la edițiile anterioare, multe ansambluri din diverse țări având restricții de a se deplasa din cauza pandemiei.