Andrei Duban, despre problemele cu care se confruntă actorii în domeniul juridic: Nu le apără nimeni interesele. Îşi cunosc doar obligaţiile

Reprezentarea juridică a actorului în România nu există. Nu îi apără nimeni interesele, îşi cunoaşte doar obligaţiile, dar nu şi drepturile.

Actorul Andrei Duban, invitatul jurnalistei TVR Cluj, Loredana Corchiş și al avocatului Daniel Ionașcu, în cadrul emisiunii Legal 100% - Legi bune şi nebune de la Napoca Live, a explicat care sunt problemele cu care se confruntă actorii în domeniul juridic.

„Breasla mea suferă din punctul acesta de vedere. Niciodată n-am reușit să ne organizăm, să ne reprezinte cineva interesele așa cum vedem la colegii noștri de peste ocean care au agenți, care au avocați, care consultă doar scenariul unui film și își dau cu părerea. Restul de parte juridică, de drepturi, la noi, actorul român știe doar ce îndatoriri are. Drepturile nu prea şi le ştie. Pentru că nu suntem o breaslă unită, nu ne știm interesele”, a declarat Andrei Duban la Napoca Live.

Neglijarea importanței culturii și a teatrului a fost adusă în discuție de Andrei Duban care a declarat: „Am înțeles că trăiesc și m-am născut, și m-a lăsat Dumnezeu într-o țară în care nu se pune preț pe cultură, în care nu este nevoie de actori. Am auzit o voce destul de cunoscută, n-am să dau nume, a spus foarte clar la un post de radio: Se poate trăi foarte bine fără teatru. Am realizat că asta este. Am supravieţuit”.