Președintele Consiliului Județean Cluj-Napoca, Alin Tișe, a vorbit alături de jurnalistul Lucian Danciu, despre gestionarea deșeurilor în județului Cluj, la emisiunea Talk Show Direct de la Napoca Live.
Alin Tișe a vorbit despre cum funcționează mecanismul de gestionare a contractului cu operatorul de salubrizare.
,,Contractul cu această firmă este gestionat de o asociație formată din toți primarii din județ. Eu mi-am asumat acest rol de a coordona primarii din județ, ca să iasă o treabă bună, dar contractul și urmărirea acestuia trebuie făcută de către asociația de dezvoltare intercomunitară (ADI) , care își va intra în rol treptat. Asociația aceasta este formată din toți primarii din județ, iar urmărirea contractului trebuie să o facem toți. Responsabilitatea ne aparține tuturor în egală măsură” , a declarat Tișe la Napoca Live.
Președintele Consiliului Județean a vorbit și despre scăderea numărului de sesizări.
,,În ultima perioadă, în urma monitorizării, au început să se vadă și rezultate pozitive, să fie și oamenii mulțumiți. Am văzut o scădere a sesizărilor, de la 200, cât erau în ianuarie pe zi, ieri am avut 14 pe tot județul. Facem controale permanent împreună cu primăriile, verificăm punctele de colectare. Încep și ei să se descurce mai bine” a declarat acesta.
De asemenea, Alin Tişe a îndemnat clujenii să încheie contracte cu operatorul de salubritate.
,,Încurajăm populația să facă contracte, cu cât va fi un număr mai mare de persoane care au contract, cu atât prețul per persoană va putea să scadă. În momentul de față, au contracte 60-70 % din populație iar gunoiul se ridică complet de pe raza unui oraș și factura se împarte la cei care au contract. Dacă un cetățean refuză să facă contract cu societatea de salubrizare, primăria poate să-l sancționeze cu de trei ori valoarea taxei’’ .