Aeroportul Internaţional Cluj, desemnat cel mai bun din Europa la categoria sub cinci milioane de pasageri

Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca a fost desemnat, în cadrul celei de-a 17-a ediţii a Galei anuale ACI Europe Awards, cel mai bun din Europa la categoria sub cinci milioane de pasageri.

Evenimentul a avut loc cu ocazia celui de-al 31-lea Congres şi Adunare Generală a Consiliului Internaţional al Aeroporturilor – regiunea Europa (ACI EUROPE), care a reunit lideri din industria transporturilor aeriene din 55 de ţări.

"Aeroportul Internaţional 'Avram Iancu' Cluj a fost desemnat, în premieră, cel mai bun aeroport din Europa la categoria sub 5 milioane de pasageri anual, în cadrul celei de-a 17/a ediţii a Galei anuale ACI Europe Awards, desfăşurată la Geneva. Evenimentul a avut loc cu ocazia celui de-al 31-lea Congres şi Adunare Generală a Consiliului Internaţional al Aeroporturilor - regiunea Europa (ACI EUROPE), care a reunit lideri din industria transporturilor aeriene din 55 de ţări", se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de aeroportul clujean.

Potrivit sursei citate, premiul a fost acordat Aeroportului Internaţional Cluj pentru măsurile implementate în gestionarea activităţii pe tot parcursul crizei SARS-CoV-2 şi reconvertirea forţei de muncă pentru a se adapta la condiţiile pandemice, pentru redresarea rapidă a traficului de pasageri, dar şi pentru eforturile aeroportului de a aduce noi rute şi companii aeriene, ceea ce a făcut ca aeroportul clujean să aibă acum mai multe rute decât înainte de pandemie.

"Faptul că Aeroportul Internaţional Cluj se află pe lista câştigătorilor, alături de alte aeroporturi din marile capitale şi oraşe europene precum Roma, Atena, Stockholm sau Istanbul, demonstrează încă o dată că suntem un reper şi model de bune practici demn de urmat", a declarat, conform comunicatului, Directorul General al aeroportului clujean, David Ciceo.

De asemenea, în cadrul Adunării Generale a Consiliului Director al ACI Europe, care a avut loc marţi, David Ciceo a fost reales pentru o perioadă de trei ani în calitatea de membru al structurii de conducere al acestei organizaţii paneuropene cu atribuţii de reprezentare a intereselor colective de la nivelul a peste 500 de aeroporturi europene.