Aeroportul Internațional Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 2 milioane în anul 2022 pentru a patra oară în istoria sa

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a sărbătorit, vineri, 07 octombrie, pasagerul cu numărul 2.000.000 înregistrat în anul 2022. Evenimentul a reprezentat un reper important pentru aeroport, dar și pentru regiune.

Anul acesta Aeroportul Internațional Cluj atinge pentru a patra oară în istoria sa pragul de 2 milioane de pasageri înregistrați într-un an calendaristic.

Prima dată când Aeroportul Internațional Cluj a reușit depășirea pragului de 2.000.000 de pasageri înregistrați a fost în anul 2017, iar de atunci, cu excepția anilor pandemici 2020 și 2021, în toamna fiecărui an a existat această posibilitate de a marca reușita și excelența operațiunilor aeroportuare.

Pasagerul cu numărul 2.000.000 înregistrat în anul 2022 a fost transportat anul acesta de către operatorul aerian Turkish Airlines pe zborul său cu numărul TK 1047, de la Istanbul la Cluj-Napoca.

Norocosul pasager a fost selectat și premiat la debarcare, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale a instituţiilor şi organizaţiilor partenere, a reprezentanţilor aeroportului şi companiei aeriene, respectiv a reprezentanţilor mass media. Norocosul pasager, un băieţel de 10 ani, Gabriel, elev la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Cluj, a fost premiat cu un bilet de avion dus-întors din partea Turkish Airlines, o machetă a unui avion Turkish, flori și o atenție din partea aeroportului. El a fost însoțit de părinți și s-a declarat surprins de eveniment.

„Povestea de succes a Aeroportului Cluj continuă cu o nouă filă de istorie scrisă astăzi, 7 octombrie, și cu noi recorduri stabilite în 2022. Anul acesta, luna august a fost cea mai bună lună din istoria de peste 90 de ani a aeroportului clujean în care s-au înregistrat peste 338.000 pasageri, iar în 8 august 2022 am avut parte de o premieră absolută, odată cu recordul dee 12.288 pasageri transportați de pe aeroport într-o singură zi.

Depășirea pragului de 2.000.000 de pasageri este o performanță care ne onorează, dar și o provocare de a continua eforturile de recuperare grabnică a traficului aerian existent înainte de pandemie”, a declarat Directorul Aeroportului Internaţional Cluj, David Ciceo.

Rețeaua de rute a Aeroportului Internațional Cluj oferă în prezent peste 45 de destinații regulate spre peste 20 de țări din Europa și Orientul Mijlociu, precum și zboruri charter spre cele mai importante destinații turistice ale sezonului.

Zborurile directe Turkish Airlines operate de pe aeroportul clujean spre Istanbul sunt cu o frecvenţă aproape zilnică.