A fost oprită aprovizionarea Clujului cu apă din Tarniţa după ce au fost găsite medicamente în apă

Şeful Serviciului Salvamont Cluj departament Arii Protejate, Rocsana Contraș a sesizat că în apă, pe plajele de la Tarnița și pe versantul de lângă DJ107P sunt baxuri cu medicamente aruncate. DSP a dispus sistarea alimentării cu apă a Clujului până la lămurirea lucrurilor.

S-a constatat faptul că, în două locuri diferite a versantului situate între luciul Lacului Tarniţa şi DJ107P au fost aruncate trei tipuri de medicamente.

La faţa locului s-au deplasat şi lucrători din cadrul Gărzii de Mediu, Apele Române, Compania de Apă, Laboratorul de Calitatea Apei Someş-Tisa, Poliţia Locală Gilău, care au efectuat activităţi specifice.

De asemenea, s-a luat legătura cu Direcţia de Sănătate Publică, aceştia precizând faptul că a fost oprită captarea apei potabile din Lacul Tarniţa, alimentarea cu apă făcându-se în continuare din Lacul Someşu-Cald.

Până la lăsarea întunericului s-a procedat la colectarea a 9 saci de polietilenă cu medicamente, verificările fiind continuate şi în cursul zilei.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de infectarea apei, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.