A fost numit noul Administrator al Eparhiei de Cluj-Gherla

Precucernicul Părinte Dumitru Marius Cerghizan a fost numit Administrator al Eparhiei de Cluj-Gherla, după ce, recent, episcopul Florentin Crihălmeanu a murit.

"Ca urmare a vacanței Scaunului Eparhial de Cluj-Gherla, în urma întoarcerii la Casa Tatălui Ceresc a Preasfinției Sale Florentin CRIHĂLMEANU, conform cann. 219 – 232 CCEO, Preafericirea Sa Lucian Cardinal MUREȘAN, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, prin Decretul nr. 931/19.01.2021 l-a numit pe Preacucernicul Părinte Dumitru Marius CERGHIZAN, din clerul Eparhiei de Cluj-Gherla, în funcția de Administrator al Eparhiei de Cluj-Gherla", se arată într-un comunicat al Episcopiei de Cluj-Gherla.

Marius Cerghizan a fost secretarul Preasfinției Sale Florentin Crihălmeanu. Preotul a ocupat și funcția de Vicar General al Eparhiei de Cluj-Gherla.

"Rugăm pe Domnul nostru Isus Hristos să însoțească în continuare, cu lucrarea divină a Spiritului Sfânt, pașii Preacucernicului Părinte Dumitru Marius CERGHIZAN, Administrator al Eparhiei de Cluj-Gherla, să îl lumineze și să îl binecuvânteze cu alese haruri cerești, pentru a putea împlini noua misiune cu vrednicie spre preamărirea lui Dumnezeu, binele Eparhiei noastre și mântuirea sufletelor", se arată într-un comunicat al Eparhiei.