A fost lansată o aplicaţie prin care şoferii care întâmpină dificultăţi pe carosabil pot apela la voluntarii CERT Rescue

Aplicaţia CERT Rescue a fost lansată şi toţi şoferii care păţesc să iasă de pe carosabil sau întâmpină diverse dificultăţi pot apela la voluntarii CERT.

Prin această aplicaţie se doreşte să se reducă numărul de apeluri la numărul de urgenţă 112 şi să fie efectuate acolo doar apelurile la nevoie, în situaţii mai grave.

„Vremea oricând ne poate surprinde cu capriciile ei si ne poate oferi surprize neplăcute. Din acest motiv vrem să venim în ajutorul vostru și să ne aducem contribuția astfel încât numărul 112 să fie folosit doar atunci când este nevoie.

Lansăm azi aplicația CERT Rescue și dacă s-a întâmplat să ieșiți de pe carosabil, dacă întampinaţi dificultăţi atunci puteți apela voluntarii CERT”, a anunțat CERT Rescue.

Echipa CERT încearcă să fie alături șoferilor aflați la ananghie. Voluntarii acționează pe raza municipiului Cluj-Napoca, dar și în împrejurimi, pe o rază de 75 de km.

În cazul în care evenimentul are victime sau este o situaţie mai complicată, echipa CERT Rescue a precizat că trebuie apelat 112.

„În cazul în care evenimentul implică victime sau o necesitate urgentă cu riscuri adiționale, va rugăm să apelați 112. Nu prestăm servicii de tractare! Vă ajutăm doar să vă repuneți mașina pe carosabil. Număr de permanență: 0722822282”, a mai anunțat echipa CERT Rescue.

De la începutul lunii februarie voluntarii CERT Rescue au scos mai multe maşini din şanţuri după ce ninsoarea a surprins autorităţile.