400 de elevi din Florești NU au acces la școala online!

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat printr-un scurt clip video postat pe contul personal de Facebook, că administrația pe care o conduce va achiziționa aproximativ 400 de tablete. Acestea  vor fi  distribuite copiilor din medii defavorizate care în prezent NU au acces la educația online.

Prin mesajul transmis, Bogdan Pivariu a recunoscut de fapt că în Florești, cea mai populată comună din țară, după aproape o lună de când Guvernul a DECIS ca elevii să studieze de acasă, EXISTĂ nu mai puțin de 400 de copii care NU beneficiază de sistemul de învățământ online.

“Sunt în primărie la capătul unei zile lungi, așa cum au fost toate de la preluarea mandatului pentru că, așa cum știți toți, orice început este greu dar ne organizăm și devenim eficienți. Mâine (n.red. 20 noiembrie) voi trimite invitațiile pentru a convoca ședința de Consiliu Local al comunei Florești, pentru a rezolva probleme stringente ale comunei și comunității noastre. Știu că există probleme în ceea ce înseamnă accesul unor copii la învățământul online, așa cum acest învățământ se desfășoară în aceste vremuri. Pentru aceasta vom demara procedura de achiziție publică pentru achiziționarea unui număr de aproximativ 400 de tablete care să rezolve problema copiilor care NU AU acces în acest moment la învățământul online. Ne propunem ca în următoarele etape să achiziționăm tablete pentru toți școlarii floreșteni. Un alt punct pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local va fi regulamentul pentru înscrierea la locurile rămase libere la creșa din Cetatea Fetei. Un alt punct este preluarea drumului care face legătura cu satul Tăuți, de la ieșire din Florești până la intrare în satul Tăuți, drum aflat până nu demult în patrimoniul Consiliului Județean. Îl vom prelua pentru a derula investițiile pe care ni le-am propus pe acest tronson. Pe lângă aceste aspecte pe care am ținut să le comunic cu voi vreau să vă aduc la cunoștință faptul că am demarat procedura de audit în cadrul compartimentelor primăriei. Vă voi ține la curent cu toate concluziile pentru că este important pentru noi toți să știm de unde pornim pentru că vrem un viitor floreștean așa cum ne dorim cu toții”, a  afirmat primarul Bogdan Pivariu pe contul personal de Facebook.

Potrivit proiectului de rectificare bugetară consilierii locali, vor vota achiziţionarea a 1200 de tablete, astfel încât toţi elevii înscrişi la şcoală în comuna Floreşti să beneficieze de câte un dispozitiv.