1 Decembrie, ultimul termen pentru finalizarea lucrărilor din Piața Lucian Blaga

Primarul Emil Boc, prezent în această dimineață la Napoca FM a declarat faptul că, societatea care se ocupă de lucrările din Piața Lucian Blaga va fi penalizată dacă nu va indeplini termenul limită de 1 Decembrie. 

„Pe Emil Isac am terminat întreaga lucrare, inclusiv arborii au fost plantați. Strada Petru Maior este aproape finalizată. Se lucrează intens în Piața Blaga pentru finalizare și se lucrează și pe Napoca. Sper ca firma să își onoreze obligațiile contractuale, ca până în 30 noiembrie să închidă întregul șantier, așa cum este prevăzut în contract. De Ziua Națională, stau cu chitanțierul în mână. La Cluj, le-am spus tuturor, nu știu ce faceți voi în alte părți ale țării sau ale Europei, eu vă nu cer decât două lucruri: să respectați graficul și să faceți lucrări de calitate. Dacă astea două lucruri le respectați, suntem cei mai buni prieteni și sunteți de aplaudat. Dacă nu, treceți pe lista rușinii, a celor cărora le reziliem contractul”, a declarat Emil Boc la Napoca FM.  

De asemenea, Emil Boc a mai spus că legea achizițiilor publice permite excluderea din licitații a firmelor care au avut „abateri repetate”.

„Legea achizițiilor publice e un pic mai «bună» decât aș vrea eu, dar asta este, nu pot să o schimb. Legea zice că dacă cineva are abateri repetate de la îndeplinirea obligațiilor contractuale, aceasta poate fi exclusă de la viitoare licitații. În interpretarea juridică, repetate înseamnă minim două. La momentul următor, când mai sunt licitații, când ai două abateri și le am pe masă, la dosărel, și deja aduc la dosărelele mele încălcări de la firme, le spun «out!». Acest lucru să se știe de toți în Cluj-Napoca, că adun la dosar abaterile de la contract și când este cazul, le operaționalizez conform prevederilor legale. Pot apărea motive obiective pentru care lucrarea întârzie, acestea nu intră în calcul. Eu vorbesc de cazurile când, din culpa celui care a câștigat licitația, întârzie lucrarea”, a completat Emil Boc.