10 paturi ATI vor fi disponibile pentru bolnavii de CORONAVIRUS 

Spitalul Județean de Urgență Cluj-Napoca se alătură luptei împotriva COVID-19 începând de luni, 9 noiembrie, când vor funcționa la capacitate optimă.

Astfel, din 3 noiembrie, o parte din clădirea Medicală I a început să fie operaționalizată și pregătită pentru preluarea pacienților COVID-19 și se estimează că de luni, 9 noiembrie, vor putea funcționa la capacitate optimă.

În total 68 de paturi cu posibilitatea de asistență medicală și oxigenoterapie și 6 paturi de terapie intensivă corespunzătoare Secțiilor Clinice Medicină Internă I și Cardiologie I, vor fi alocate tratamentului pacienților cu suspiciune înaltă de COVID-19.

În același timp, pe strada Clinicilor, nr. 4-6 s-au mai operaționalizat 4 paturi de terapie intensivă în cadrul Compartimentului de Terapie Intensivă, pentru pacienții suspecți care necesită terapie de urgență sau preluarea pacienților pentru comorbidități după rezolvarea patologiei COVID-19.

„Vă reamintim că, în perioada aprilie-iulie 2020 clădirea Medicală I a fost transformată în secție suport COVID-19, oferind asistență medicală pentru peste 100 de pacienți pozitivi SARS-CoV-2, atât cazuri mai ușoare, cât și cazuri de terapie intensivă. În funcție de evoluția pandemiei și asocierea patologiilor acute non-COVID cu infecția respiratorie COVID-19, alocarea paturilor va fi flexibilă, pentru a putea răspunde necesităților populației, inclusiv cu creșterea numărului de paturi de terapie intermediară (ventilație non-invazivă) sau terapie intesivă”, au transmis reprezentanții Spitalului de Urgență.

De asemenea, un lucru important de menționat pentru pacienții NON-COVID este faptul că, secțiile Cardiologie Intervențională II și Gastroenterologie își vor desfășura activitatea în mod normal, secția Clinică Cardiologie I își va restrânge activitatea la 19 paturi și se va reloca la parterul clădirii Oftalmologie, iar serviciile de ambulatoriu Cardiologie și Gastroenterologie se vor desfășura în mod normal.