Vasile Dîncu: Transilvania a fost victima unui anumit tip de centralism venit de la Bucureşti

"În ultimii 10-15 ani, Transilvania a fost şi victima unui anumit tip de centralism venit de la Bucureşti, un centralism care a ţinut mai ales de guvernele de dreapta.Acum 16 ani, exact într-o zi ca aceasta, am inaugurat lucrările autostrăzii Transilvania. Eu sunt cel care am botezat-o atunci şi prietenul meu Ioan Rus a dat prima sapă, să zicem aşa. Au trecut 16 ani şi autostrada Transilvania încă este neterminată, încă nu merge nicăieri. A pornit în toate direcţiile, dar circulăm doar pe fragmente", a declarat Vasile Dâncu, la lansarea candidaţilor PSD Cluj pentru Parlament.

Dâncu a afirmat că şi PSD a fost afectat de decizii "absurde" venite de la Bucureşti.

"Lansăm astăzi nu numai o listă şi un program, ci şi un vis al nostru, al social-democraţilor din Transilvania, visul de a renaşte relaţia noastră cu electoratul, de a reface relaţia noastră cu electoratul. (...) În ultima vreme, noi, aici, la Cluj, şi în alte locuri, din cauze care uneori n-au ţinut de organizaţia noastră, am pierdut o parte din simpatia electorală, din simpatia electoratului, s-a rupt ceva în legătura noastră cu electoratul. Organizaţiile noastre au fost bulversate de multe ori de decizii absurde de la Bucureşti, de oameni paraşutaţi, trimişi aici să conducă, fără să aibă legitimitate internă în organizaţiile noastre", a mai declarat Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu este pe prima poziţie pe lista PSD Cluj pentru Senat, fiind urmat de Răzvan Ciortea şi de Claudia Anastase.

Te-ar putea interesa și: