Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale, și-a dat demisia: „Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate”

Vasile Dîncu și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Apărării, anunțând public acest lucru pe pagina sa de Facebook. Și-a motivat gestul prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, Klaus Johannis.

"În cursul acestei dimineţi, am înaintat prim-ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcţia de ministru al apărării naţionale", a scris Dîncu, pe pagina sa de Facebook.

El a ataşat şi textul demisiei transmise prim-ministrului Nicolae Ciucă, în care invocă "imposibilitatea colaborării" cu preşedintele Klaus Iohannis.

"Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu preşedintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcţie pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie şi programele care necesită fluiditate pe întreg lanţul de comandă şi pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcţionarea optimă a Ministerului Apărării Naţionale şi a Armatei Române. Domnule prim-ministru, vă mulţumesc pentru colaborarea onestă şi deschiderea de care aţi dat dovadă pe tot parcursul activităţii guvernamentale comune şi vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele şi programele Ministerului şi Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României", se arată în textul postat pe Facebook.

Tot astăzi, prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a luat act de demisia lui Vasile Dîncu din funcţia de ministru al Apărării, conform purtătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, anunță Agerpres. Acesta a adăugat că Executivul va reveni cu detalii privind asigurarea interimatului la conducerea MApN.

Sursa: Agerpres

Te-ar putea interesa și: