Rotativa guvernamentală - Marcel Ciolacu, desemnat candidat la funcţia de Premier

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat, marţi, pe liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, drept candidat pentru funcţia de Prim-Ministru.

"După consultările pe care le-am avut astăzi, cred că nu este nicio surpriză, dar acum desemnez pentru poziţia de Prim-Ministru al României pe domnul Marcel Ciolacu, pe care îl invit să formeze un guvern al coaliţiei şi să continue munca dedicată, serioasă, eficientă şi eficace a coaliţiei cu acest guvern care se va forma probabil în scurt timp. Domnule Prim-Ministru desemnat, vă doresc mult succes în negocierile pentru formarea Guvernului şi vă aştept pentru depunerea jurământului", a declarat Preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

Schimbarea premierilor este un model nou pentru România, care a funcţionat foarte bine, a spus Preşedintele României.

"Sunt încredinţat că va funcţiona şi în continuare. Am avut în prima parte ca Prim-Ministru pe domnul Nicolae Ciucă, care a condus un Guvern format din miniştri desemnaţi de partidele care sunt în coaliţie, care au fost în coaliţie. România, în această perioadă, a trecut prin mai multe crize şi datorită felului în care Coaliţia, Guvernul condus de domnul Ciucă au lucrat, România a trecut cu bine de criza energetică, de inflaţie, avem creştere economică şi toate acestea sunt rezultatul unei munci intense", a spus Preşedintele Iohannis.

Te-ar putea interesa și: