Rareş Bogdan anunţă că Republica Moldova este susţinută pentru a primi statut de ţară candidată la aderarea la UE

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan a anunţat că, la Strasbourg, s-a dat un vot istoric, prin care Republica Moldova este susținută pentru a primi statut de țară candidată în vederea aderării la Uniunea Europeană.

“Un vot istoric azi la Strasbourg: Republica Moldova este susținută să obțină statut de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Demersurile în susținerea Rezoluției făcute de Delegația EPP România au presupus cel mai intens efort de negociere in materie de politică externă făcut pe căi parlamentare.

Rezoluția (vot aproape in unanimitate) se referă nu doar la obținerea statutului de țara candidata, dar și la accesul fraților noștri de peste Prut la Piața Comuna și consultanță.

Obiectivul Delegației EPP România a fost ca Moldova sa obțină facilitați pentru comerț, ca produsele agricole, dar nu numai, sa aibă acces, sa transmitem un semnal către investitori strategici. Moldova pornește pe un drum care va creste nivelul de trai al cetățenilor ei, iar pasul următor este sa reducem dependența de gazul rusesc. Republica Moldova este la fel de importanta pentru climatul de securitate european și mondial precum Ucraina. Mă bucur ca prietenii și colegii noștri din UE au înțeles asta. Doamna Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, va vorbi in Parlamentul European in aceasta luna si urmează proiecte majore pentru frății noștri. Investiții, locuri de munca, progres. Zarurile au fost aruncate”, a anunţat Rareş Bogdan pe pagina de Facebook.

Te-ar putea interesa și: