Aderarea României la Spațiul Schengen. Iohannis: Am încredere că vom putea conta pe sprijinul Germaniei

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat, miercuri, la întâlnirea cu omologul german, Frank-Walter Steinmeier, aşteptările României privind aderarea la spaţiul Schengen.

"Am reiterat aşteptările legitime ale ţării noastre privind aderarea la Spaţiul Schengen, exprimând încrederea că vom putea conta pe sprijinul Germaniei pentru identificarea, în cel mai scurt timp, a unei soluţii", a spus Iohannis, în conferinţa comună cu Preşedintele german.

Şeful statului a mai arătat că relaţia bilaterală, cu caracter strategic, dintre România şi Germania este foarte puternică şi are perspective foarte bune, în pofida perioadei actuale dificile, marcate de multiple provocări, mai ales pe plan securitar.

"Legăturile noastre economice sunt foarte strânse, Germania fiind, de mulţi ani, primul partener comercial al României şi al treilea investitor în economia românească. Am evocat în cadrul întâlnirii noastre puntea solidă dintre cele două ţări, care este reprezentată pe de o parte de comunitatea românească din Germania, pe de cealaltă parte de cea a etnicilor germani din România", a mai spus Iohannis.

Şeful statului a subliniat că România doreşte aprofundarea cooperării cu Germania în domeniul securitar la Marea Neagră, inclusiv în pregătirea Summitului NATO de la Madrid. În context, Preşedintele Iohannis i-a mulţumit omologului german pentru participarea Germaniei la asigurarea poliţiei aeriene întărite pentru România, potrivit Agerpres.

Te-ar putea interesa și: