Prim-ministrul Landului Bavaria: Noi susţinem România pe drumul său către aderarea la spaţiul Schengen.

Prim-ministrul Landului Bavaria, Markus Soder, aflat în vizită la Bucureşti, a reafirmat, luni, susţinerea pentru aderarea României la spaţiul Schengen, subliniind că în ultimii ani ţara noastră a făcut progrese importante în privinţa combaterii corupţiei şi a reformelor structurale.


 "Vizita de astăzi este o formă de apreciere pe care o arătăm României şi poporului român, pe de o parte, dar, desigur, pornim şi de la vechi relaţii pe care dorim să le aprofundăm. În primul rând, apreciem foarte mult evoluţia României în ultimii ani. Acum câţiva ani evoluţia României s-a aflat într-un moment dificil, nu se ştia încotro se va îndrepta. Însă, în ceea ce priveşte combaterea corupţiei şi instituirea de reforme, România a avut mari progrese şi merită să fie sprijinită în continuare
", a transmis, conform traducerii oficiale, Markus Soder, în cadrul unor declaraţii comune cu premierul Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria.

Prim-ministrul bavarez a evidenţiat şi rolul comunităţii române din Bavaria.

"Este familia comună în care ne aflăm, mulţi cetăţeni români care trăiesc şi lucrează în Bavaria, începând cu şvabii şi saşii din Transilvania şi din Banat, dar comunitatea românească este cea mai mare comunitate de străini din Bavaria, dar suntem mândri de ei, lucrează foarte bine şi doresc să vă salut din noua lor patrie în vechea lor patrie",
a transmis el.

Premierul Landului Bavaria a reiterat susţinerea pentru România în vederea accederii la spaţiul Schengen.

"Noi susţinem România pe drumul său către aderarea la spaţiul Schengen. Este foarte important ca noi, în Europa, să înţelegem că, aici, cu precădere, având în vedere situaţia cu Ucraina şi cu Rusia, provocările sunt la un cu totul alt nivel. Şi nu trebuie să ne simţim profesori, ci trebuie să ne sprijinim reciproc şi să ne apreciem, am văzut eforturile şi progresele care s-au făcut. Şi pentru Europa ar fi bine. Nu suntem membri de clasa I şi clasa a II-a. Suntem toţi împreună şi trebuie să ne sprijinim şi vom avea succes doar dacă ne sprijinim şi nu altfel. Desigur că apreciem austriecii, nu ne înţelegem întotdeauna, dar avem o relaţie foarte bună. Sigur că avem păreri diferite, ca în orice familie, însă o să încercăm să-i convingem să se gândească măcar încă o dată asupra celor ce îi reţin să fie de acord cu aderarea", a mai afirmat Soder.

Te-ar putea interesa și: