Preşedinta Parlamentului European: România va adera la Schengen şi o va face în curând

Aflată în vizită în România, luni, 19 decembrie, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a declarat că ţara noastră va adera la Schengen şi că românii trebuie să privească spre 2023 „cu optimism”.

"Nu voi uita niciodată imaginile românilor care se grăbeau să ajute refugiații ucraineni la frontieră, cărând jucării, pături, ursuleți de pluș, mâncare. Nu ați așteptat ca cineva să vă spună ce să faceți. V-ați deschis inimile și casele și ați dat speranță celor care au lăsat totul în urmă. Solidaritatea României cu Ucraina a fost o adevărată demonstrație a valorilor europene fundamentale", a declarat Metsola, în fața plenului reunit al Parlamentului României.

„Decât să speculăm ce țară a blocat altă țară, haideți să căutăm unitatea pentru a convinge pe toată lumea că România și-a făcut partea ei, iar acum și Europa trebuie să-și facă partea ei”, a spus șefa Parlamentului European, potrivit Digi24.

„Vreau să mă asigur că în 2023 vom reuși, pentru că nu avem alternativă. În 2024 sunt alegeri europene. Care va fi mesajul nostru pentru cetățenii europeni din România? Votați pentru Parlamentul European, casa democrației. Responsabilitatea mea este să conving, dar și să livrez. Și cred că este momentul ca România să intre în Schengen. În prima jumătate a anului 2023 ar trebui ca România să adere la Schengen”, a continuat ea.

Metsola a fost primită la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis și s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă și cu preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Marcel Ciolacu şi Alina Gorghiu.

Te-ar putea interesa și: