Mircea Abrudean: ”Congresul PPE de la București confirmă susținerea de care se bucură PNL la nivel european”

România este gazda Congresului Partidului Popular European (PPE), eveniment organizat la Complexul Romexpo din București. Găzduit de Partidul Național Liberal, de președintele PPE Manfred Weber și de secretarul general al PPE, Thanasis Bakolas, Congresul Parti­dului Popular European are pe agendă pregătirea Alegerilor Europarlamentare din 9 iunie 2024 pentru Parlamentul European, adoptarea manifestului Partidului Popular European și alegerea candidatului «cap de listă» pentru Alegerile Europene și, implicit, a candidatului pentru șefia Comisiei Europene.

”Faptul că acest congres are loc în România este un lucru extrem de important pentru noi pentru că am fost în competiție cu alte patru țări care au dorit să găzduiască acest congres. Faptul că s-a decis ca acesta să aibă loc la București reprezintă un semnal puternic și pentru susținerea de care se bucură PNL la nivel european. Cred că e bine și pentru România să găzduiască astfel de evenimente și ca o mulțime de lideri europeni să fie prezenți aici.

Congresul PPE e un moment oportun și pentru a aduce în discuție aderarea deplină a României la Spațiul Schengen, cu siguranță se discută despre acest lucru, e un fapt pe care România îl merită cu prisosință, și a demonstrat asta cu brio de-a lungul timpului”, a declarat Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului României.

De asemenea, Congresul PPE organizat de Partidul Național Liberal în martie a.c., la Bucu­rești, este considerat un eveniment care «va consolida poziția României pe harta politicii internaționale».

Din PPE fac parte 84 de partide și parte­neri din 44 de țări, președinții Comisiei Europene (Ursula von der Leyen) și Parlamen­tului European (Roberta Metsola), șefi de stat sau de guvern din 12 țări membre UE, 10 membri ai Comisiei Europene și cel mai numeros grup politic (178 de membri) din Parlamentul European.

La evenimentul organizat de PNL în 6-7 martie 2024 participă 2000 de delegați din 40 de țări, șefi de stat și de guvern. Simbolic, evenimentul reprezintă și startul campaniei pentru Alegerile Europarlamentare ale PNL la nivel național.

 

 

Te-ar putea interesa și: