Congres PPE | Popularii Europeni îşi aleg candidatul la şefia CE, în a doua zi a reuniunii de la Bucureşti

 

Congresul Partidului Popular European continuă joi, la Bucureşti, urmând a fi ales candidatul PPE la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

Adunarea Politică a Partidului Popular European a validat, marţi seara, înscrierea Ursulei von der Leyen în această competiţie, pentru un nou mandat. Ursula von der Leyen, actuala şefă a Comisiei Europene, este candidat unic pentru a conduce lista Popularilor la scrutinul european din 9 iunie şi, prin urmare, pentru a obţine un nou mandat de cinci ani la şefia executivului comunitar.

Joi, în cadrul Congresului PPE, vor susţine discursuri preşedintele Klaus Iohannis şi şefii de state şi de guverne din UE, prezenţi la eveniment.

Peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care se numără preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Parlamentului European, şefi de state şi de guverne, preşedinţii de partide şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a Popularilor Europeni, s-au reunit miercuri şi joi în congres la Bucureşti.

În prima zi a reuniunii, miercuri, Partidul Popular European a adoptat, în unanimitate, manifestul care solicită aderarea cât mai curând posibil a României la spaţiul Schengen, după ce delegaţia austriacă a Partidului Popular la putere a renunţat să mai voteze împotrivă. În manifestul adoptat de PPE se menţionează că este nevoie "de aderarea deplină la Schengen pentru Bulgaria şi România, prin ridicarea cât mai curând posibil nu doar a controalelor aeriene şi maritime, ci şi a controalelor la frontierele terestre".

Congresul este cel mai înalt organism decizional al partidului. Este cel mai important eveniment pentru PPE şi are loc de obicei la fiecare trei ani. Congresul are ca funcţii principale să aleagă preşedinţia PPE, să decidă asupra principalelor documente de politici şi programe electorale şi să ofere o platformă pentru şefii de guvern şi liderii de partid PPE.

Congresul PPE se desfăşoară miercuri şi joi, la Romexpo, reuniunea fiind găzduită de Partidul Naţional Liberal în parteneriat cu Partidul Popular European.

Bucureştiul a mai fost gazda unui congres al Popularilor Europeni în octombrie 2012. 

Te-ar putea interesa și: