Ministrul de Interne spaniol s-a întâlnit la Viena cu omologul austriac Gerhard Karner: A făcut presiuni pentru deblocarea aderării României la Spațiul Schengen

Ca urmare a discuțiilor avute cu Ministrul de Interne român, Lucian Bode, Ministrul de Interne spaniol, Fernando Grande-Marlaska, s-a întâlnit la Viena cu omologul austriac, Gerhard Karner și a făcut presiuni pentru deblocarea aderării României la Spațiul Schengen în timpul viitoarei președinții spaniole a UE.

Potrivit unui comunicat transmis de Guvernul spaniol, Ministrul de Interne, Fernando Grande-Marlaska, s-a întâlnit joi, 20 aprilie, la Viena cu Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, ocazie cu care au discutat prioritățile viitoarei președinții spaniole a Consiliului Uniunii Europene care va debuta în a doua parte a acestui an.

Cu ocazia întrevederii, Grande-Marlaska i-a transmis omologului său astriac, Gerhard Karner, „angajamentul ferm” al viitoarei președinții spaniole a UE de a debloca aderarea deplină a României și i-a cerut omologului său austriac sprijinul în acest sens.

„Spania este un apărător al măsurilor de cooperare în locul celor de fragmentare”, a adăugat Grande-Marlaska, amintind că atât Spania, cât și Austria își împărtășesc statutul de „state de destinație și tranzit pentru migranții ilegali și solicitanții de azil”, a declarat Grande Marlaska.

În 30 martie după întâlnirea la Bucureşti cu Fernando Grande-Marlaska, Ministrul de Interne, Lucian Bode, scria că “Spania are o sarcină complexă în față, în calitate de viitoare președinție a Consiliului Uniunii Europene, începând cu luna iunie, iar România are un obiectiv de importanță majoră de îndeplinit cât mai curând – dobândirea statutului de stat membru Schengen”. El scria atunci că “România este pe deplin pregătită să adere la Spațiul Schengen și i-a transmis omologului disponibilitatea României de a lucra constructiv, în spiritul valorilor europene, pentru soluționarea acestui dosar cât mai curând posibil în cursul acestui an”.

Sursa Foto: lamoncloa.gob.es

Te-ar putea interesa și: