Guvernul ar putea reveni la compensarea cu 50 de bani a prețului carburanților

Guvernul ia în calcul să revină la schema de compensare a preţului carburanților cu 50 de bani, dacă se ajunge la 9 lei pe litru, au precizat surse guvernamentale pentru News.ro.

Măsura a fost în vigoare vreme de jumătate de an, de la 1 iulie 2022 până la 1 ianuarie 2023. Pragul de 9 lei pe litru a fost depășit în luna iunie a anului trecut, perioadă în care guvernul a decis să aplice compensarea de 50 de bani.

Liderul pieţei de distribuţie carburanţi, OMV Petrom a ieftinit miercuri după-amiază benzina cu 3 bani pe litru, după o perioadă de scumpiri repetate, de câte 4,5 sau 9 bani pe litru, efectuate în ultimele 18 zile.

Ieftinirea a venit după ce, cu numai o zi înainte, compania efectuase cea mai mare scumpire zilnică de la începutul anului, de 9 bani pe litru, aproape dublă față de cele aplicate în ultima săptămână.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat la sfârşitul anului 2022 că nu va mai funcționa compensarea preţului la carburanţi că începând cu 1 ianuarie. Şeful Executivului a ţinut să precizeze că este doar o măsură de suspendare, guvernul fiind pregătit să o aplice din nou dacă preţurile depăşesc puterea de cumpărare a cetăţenilor.

Te-ar putea interesa și: