Florin Cîţu: PSD rămâne principalul duşman, nu doar politic, ci şi al stabilităţii economice

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat sâmbătă că decizia agenţiei de rating Standard & Poor's de a îmbunătăţi perspectiva de la "negativ" la "stabil" reprezintă o dovadă că deciziile guvernului au fost benefice şi a acuzat Partidul Social Democrat de faptul că ar fi "principalul duşman" al stabilităţii economice, conform AgerPres.

"Toate aceste lucruri pe care le-am făcut - şi le-am făcut bine - noi, liberalii, dar şi coaliţia condusă de PNL, le-am făcut în condiţiile în care PSD ne-a atacat constant şi ne-a pus în mod constant piedici, atât în planul crizei sanitare, cât şi în planul crizei economice. Astăzi, după decizia Standard & Poor's, sunt sigur că până şi Ciolacu şi PSD înţeleg că am luat o decizie bună când am plafonat cheltuielile bugetare şi am pornit reforma pensiilor şi a salariilor din sectorul bugetar. PSD rămâne principalul duşman, nu doar politic, ci şi al stabilităţii economice", a arătat premierul, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Victoria.

Totodată, el i-a îndemnat pe români să se vaccineze, adăugând că acesta este singura soluţie pentru revenirea la normalitate.

"Suntem în plină luptă cu pandemia. Există o singură soluţie: vaccinarea. Avem acum dozele pentru toţi românii să se vaccineze, vă încurajez pe toţi se vă înregistraţi pe platforma de vaccinare şi să vă vaccinaţi. Doar aşa putem să revenim la normalitate cât mai curând", a mai spus premierul.

Agenţia de rating Standard & Poor's a reconfirmat vineri la "BBB minus /A-3" ratingul României pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală şi a îmbunătăţit perspectiva de la "negativ" la "stabil".

Aceasta este prima modificare în sens pozitiv a perspectivei rating-ului României operată de această agenţie din noiembrie 2013.

Te-ar putea interesa și: