Florin Cîţu, după ce liderii PNL din ţară i-au cerut demisia de la şefia partidului: Sunt dezamăgit. Este o situaţie dificilă

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a precizat că este dezamăgit de cererea liderilor PNL din ţară de a se convoca o ședință a Consiliului Național pentru a schimba conducerea partidului.

Florin Cîţu a spus că a convocat o şedinţă a Biroului Executiv pentru sâmbătă.

„Am convocat un BEX mâine (sâmbătă - n.red.) la ora 12:00, cu prezență fizică, unde voi anunța mai multe lucruri. Este regula în PNL”, a spus, vineri, la sediul PNL, Florin Cîțu.

Într-o ședință a Biroului Executiv Național convocată vineri de tabăra anti-Cîțu, peste 40 de lideri PNL au decis organizarea unui Consiliu Național duminică unde va fi stabilită data Congresului extraordinar pentru schimbarea lui Florin Cîțu.

Întrebat dacă va demisiona din fruntea PNL, Florin Cîțu a declarat: „Am tot discutat cu președinții de filiale despre multe care n-aveau legătură cu PNL. Am fost vocal și voi rămâne împotriva unor măsuri populiste care vor pune în pericol stabilitatea financiară a României. Dobânzi, inflația, șomaj. Sunt lucruri care puteau fi făcute mai bine. Un alt motiv care a fost invocat a fost Programul Anghel Saligny. Să invoci că aș fi fost împotriva adoptării este bizar. Este implementat de Guvern, nu de PNL.

Am comunicat public și cu toată lumea. Românii simt cei 10% din inflație. Sunt dezamăgit de această situație, pentru că sunt oameni cu care am pornit la drum. Mă întorc acasă fără să avem o discuție.

Este o situatie pe care greu o explic, multe situații au legătură cu guvernarea, nu cu PNL”. 

Te-ar putea interesa și: