Emil Boc: Florin Cîțu este un posibil candidat la prezidențiale

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat că, Florin Cîţu ar putea fi un posibil candidat la prezindeţiale.

„Florin Cîțu e un posibil candidat la prezidențiale. Eu apreciez că menținerea președintelui Orban pentru încă un mandat în fruntea PNL ne-ar conduce la opoziție în 2024. Adică la a fi partid de opoziție și nu partid de guvernare. Cu Florin Cîțu avem șansa continuării guvernării, pentru că avem ce să oferim românilor. Eu apreciez că domnia sa Ludovic Orban și-a epuizat rezervorul politic de a duce PNL la nivelul următor. Ultimele alegeri parlamentare ne-au arătat că mergem în jos”, a menţionat Emil Boc.

Emil Boc a spus că, el îşi doreşte o Românie în care oamenii să trăiască cât mai aproape de modul în care trăiesc europenii.

„Mesajul meu este unul simplu și direct: îmi doresc o Românie de mâine în care românii să trăiască la fel sau cât mai aproape de modul în care trăiesc și alți europeni, să aibă acces la infrastructură, la educație, la sănătate, la servicii de calitate, cei care au plecat, să se întoarcă acasă, cei care vor să plece, să nu mai plece în străinătate. Avem nevoie de o asemenea Românie, care să îi țină pe români acasă. Pentru asta, avem nevoie de o Românie liberală, pentru că pune accentul, în primul rând, pe investiții, pe locuri de muncă bine plătite, pe ceea ce noi numim a produce ceva, înainte de a împărți. Asta o poate aduce liberalismul. Cine din PNL poate să ducă România, în acest moment, la acest nivel? Eu cred că acesta este premierul actual, Florin Cîțu. A demonstrat și ca ministru al Finanțelor, demonstrează și ca prim-ministru în fiecare zi, și am să vă dau exemplu Programul Național de Rezilienţă”, a declarat Emil Boc.

De asemenea, primarul municipiului Cluj-Napoca a menţionat că el nu va candida la alegerile prezidenţiale.

„Cu Florin Cîțu avem această șansă. În 2024 nu ne vor vota doar cei din partid, ci ne vor vota românii. E firesc ca un președinte de partid să fie și candidat la alegeri. Acele alegeri vor seta România pentru 10 ani. Eu vorbesc de mine: am fost 7 ani președinte de partid, l-am dus la 33% în parteneriat cu Băsescu. Cred că nu pot reprezenta o locomotivă pentru PNL. Cred că e timpul pentru alți oameni să ducă ștafeta mai departe”, a declarat Emil Boc.

Te-ar putea interesa și: