Emil Boc, după întâlnirea cu Premierul Ciucă: Există riscul ca România să piardă bani din PNRR. VEZI din ce cauză

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat, luni, după întâlnirea de la Palatul Victoria cu Premierul Nicolae Ciucă şi miniştrii, că există riscul potenţial ca România să piardă bani din PNRR, dacă nu se fac reformele de către ministri.

”Există riscul potenţial, există riscul ca România să piardă bani din PNRR, dacă nu se fac reformele de către miniştri. Victime colaterale vor fi administraţiile locale, noi vom pierde banii, în concret şi atunci am rugat Prim-Ministrul şi miniştrii de resort să rămână conectaţi la ceea ce are nevoie România”, a spus Boc.

El a precizat că aceste reforme nu sunt făcute din afara României, sunt făcute de România, pentru români.

”Dacă aceste reforme nu se fac, există riscul blocării fondurilor pe PNRR şi cu acele consecinţe”, a mai menţionat el, potrivit news.ro.

În privinţa descentralizării, Emil Boc a afirmat că a discutat cu Premierul despre concretizarea celor şapte domenii de reformă pe tineret - sport, turism, mediu, cultură, sănătate, educaţie şi agricultură, unde din 2017 întreg procesul s-a blocat.

”Aici e nevoie de intervenţie din partea miniştrilor, astfel încât descentralizarea să aibă efectiv loc”, a arătat Boc, dând ca exemplu taberele şcolare, unde infrastructura se degradează iar acestea ar trebui transferate la administraţiile locale.

Te-ar putea interesa și: