Dacian Cioloş şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al USR

Dacian Cioloş şi-a anunţat, luni, demisia din funcţia de preşedinte al Uniunii Salvaţi România.

Anunţul a fost făcut în cadrul şedinţei Biroului Naţional al partidului.

Decizia vine după ce, luni, în cadrul unei alte şedinţe a Biroului Naţional, proiectul propus de către Dacian Cioloş, menit să modifice structura şi funcţionarea partidului, a fost respins cu 11 voturi favorabile şi 14 împotrivă.

"Deşi statutul nu cere un vot pe proiect, preşedintele a insistat ca acest proiect să fie votat. Au fost trimise amendamente. O parte au fost acceptate, o parte nu. Din punctul de vedere al majorităţii, cele esenţiale nu au fost admise de preşedinte. A fost respins. 11 la 14 a fost votul", au precizat surse politice, potrivit Agerpres.

Dacian Cioloş urmează să susţină luni, de la ora 18,00, o conferinţă de presă.

Vicepreşedintele USR Dan Barna anunţa joi că liderul partidului, Dacian Cioloş, a propus o serie de modificări în ce priveşte structura şi funcţionarea partidului, precizând totodată că în cazul în care Biroul Naţional nu va vota acest program, îşi va depune mandatul.

O zi mai târziu, preşedintele USR, Dacian Cioloş, preciza într-o postare pe Facebook că e timpul susţinerii unor lideri alternativi pentru partid şi că vicepreşedintele Dan Barna ar trebui să facă "un real pas în spate" şi să îşi ofere timpul necesar "pentru a se reconstrui" politic.

Te-ar putea interesa și: