Csoma Botond: Dacă cei 14 deputați liberali vor fi excluși din partid, va fi foarte greu să facem majoritate cu PNL și USR

Csoma Botond, liderul deputaților UDMR, a declarat, într-o intervenție  la Digi 24, că nu este surprins de faptul că Nicolae Ciucă își depune mandatul, pentru că un guvern minoritar n-ar fi avut nicio șansă să treacă. Prima opțiune a UDMR ar fi refacerea coaliției cu USR, însă ar putea exista o problemă care să împiedice atingerea majorității: grupul disident din PNL care îl urmează pe Ludovic Orban.

„Noi le-am spus colegilor liberali că este imposibil să facem majoritate, până la urmă și-au dat seama și ei și s-a ajuns la această situație. Eu zic că e puțin mai bine decât dacă ar fi picat în Parlament, dar tot într-o situație complicată ne aflăm. N-avea niciun rost să facem acel balet pe care l-a făcut și Cioloș, până la urmă. Ne duceam în fața parlamentului și știam foarte bine că nu aveam cum să generăm, să încropim o majoritate în parlament”, a afirmat Csoma Botond, luni seara, la Digi24.

Liderul deputaților UDMR a mai declarat că prima opțiune pentru formarea unei coaliții este USR PLUS. 

„Noi am spus și până acum, prima opțiune a noastră ar fi să refacem coaliția cu USR, dar dat fiind faptul că au plecat 14 deputați din PNL, asta complică puțin situația și dacă vor fi excluși din partid, va fi foarte greu să facem majoritate cu PNL și USR, dacă acei deputați nu vor contribui și ei la formarea acelei majorități. Nu știu dacă voturile de la minorități ar ajunge în acest caz, dacă facțiunea Orban n-ar vota guvernul”, a mai declarat Csoma Botond.

În cazul unei negocieri pentru refacerea coaliției cu USR, discuțiile ar trebui reluate de la zero, consideră liderul UDMR.

 „O dată să avem o înțelegere pe majoritate și după aceea să avem o înțelegere pe structura guvernului”, a arătat el.

Te-ar putea interesa și: