Boc: Nimeni din PNL nu este fericit cu actuala coaliţie de guvernare. S-a făcut un compromis

Emil Boc a declarat la NapocaFM faptul că, nimeni din PNL nu este fericit cu actuala coaliţie de guvernare. La aproape un an de la alegerile parlamentare, PNL, PSD și UDMR vor sta la aceeaşi masă a puterii.

“Nimeni din PNL nu este fericit cu această coaliție, cum de altfel cred că nici cei din PSD nu sunt fericiți cu această coaliție. Este o soluție ultimă de compromis înainte de alegeri anticipate. Această coaliție nu trebuie să guverneze cu ochii pe sondaje, nici măcar cu gândul la următoarele alegeri și doar cu gândul la România și la generațiile următoare, altfel nu își împlinește menirea dacă stă cu ochii pe sondaje. Aceste două partide politice PSD și PNL sunt că două echipe de fotbal de top care au rivalitate istorică, dar atunci când jucătorii acestor echipe joacă pentru naționala României, pun în plan secundar rivalitatea și joacă pentru țară. Există ingrediente ca acest guvern să joace pentru România și nu pentru cluburile pentru care fac parte. Întrebarea este: Pot ele să se ridice la nivelul așteptărilor românilor și să se situeze deasupra rivalităților politice?”, a declarat Boc.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a precizat că, România are nevoie de stabilitate. El a spus că, această coaliţie trebuie să rezolve mai multe probleme.

“Această coaliție nu va reuși să crească în ochii românilor dacă nu face: reforma administrației publice locale, dacă nu ridică nivelul de trai al românilor, dacă nu vor accesa prin investiții majore toți banii europeni, dacă nu elimină pensiile speciale, dacă nu digitalizează administrația publică centrală și locală și elimină birocrația, dacă nu va ține sub control pandemia, dacă nu va pune oameni profesioniști la locul potrivit, dacă nu vor guverna transparent fără corupție, dacă la sfârșitul colaborării politice cele două partide nu vor spune “a meritat” pentru România. Dacă aceste lucruri nu se întâmplă această coaliție nu își are menirea. Țara are nevoie de stabilitate. Trebuie să avem un guvern stabil. Este important să pună oameni potriviți la locul potrivit. Ei trebuie să lucreze pentru oameni”, a declarat Boc la NapocaFM.

Te-ar putea interesa și: