Clujeanul Mircea Abrudean: “Aderarea României la OCDE este următorul obiectiv major de țară al României după aderarea la UE”

Secretarul General al Guvernului, clujeanul Mircea Abrudean, a participat, marţi, 12 martie 2024, la evenimentul de lansare a Studiului Economic 2024 pentru România, elaborat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

La eveniment au mai fost prezenţi Prim-ministrul Guvernului României, Marcel Ciolacu, Secretarul General al OCDE, Mathias Cormann, alţi miniştri, dar și reprezentanți ai mediului de business, academic, ai sindicatelor și societății civile.

Studiile economice ale OCDE sunt elaborate o dată la doi ani și vizează economiile statelor membre OCDE, statelor partenere și celor candidate.

“Secretariatul General al Guvernului alături de Ministerul Afacerilor Externe coordonează procesul de aderare al României la OCDE și sunt mândru de reușita noastră. Aderarea României la OCDE este următorul obiectiv major de țară al României după aderarea la Uniunea Europeană, iar Studiul economic al României 2024 reprezintă un element cheie pentru procesul de aderare la OCDE, reflectând în mod obiectiv progresele realizate în ultimii doi ani și alinierea graduală la standardele Organizației, stabilite pentru economiile de elită la nivel mondial.

La începutul anului, România a fost invitată să participe la reuniunea Comitetului pentru Evaluare Economică și Dezvoltare privind Studiul economic al României 2024 care s-a desfășurat la Paris, când am condus delegația țării noastre și am discutat aspectele din cadrul fiecărui capitol din Studiu și progresele înregistrate față de Studiul precedent, din 2022.

Suntem pe deplin angajați să respectăm recomandările Studiului în implementarea tuturor recomandărilor finale și mergem înainte, cu încredere!”, a transmis Mircea Abrudean.

Te-ar putea interesa și: