Carnea sintetică a fost interzisă prin lege

Carnea sintetică a fost interzisă de senatori. Aleșii au votat un proiect de lege privind carnea și produsele din carne. Legea a fost inițiată de social democrați. Senatorii au clarificat și sintagma ”produs românesc din carne”, asta înseamnă toate produsele rezultate din carcase provenite 100 % din fermele românești.

Călin-Gheorghe Matieș, senator PSD, spune că la toate produsele din carne trebuie afișat procentajul de carne folosit la prepararea lui, iar materia primă să provină din sursă internă.

Și cei de la PNL au susținut proiectul. susținând că produsele din carne românească trebuie să fie expuse în vitrine separate și a amintit că pentru carnea sintetică nu sunt suficiente studii deocamdată.

Senatorii USR s-au abținut, au recunoscut că ideea legii nu este rea, dar spun că aceasta poate duce la probleme pentru producătorii români. Există riscul ca unii producători autohtoni, care au produse cu 80% conținut de carne românească, să nu poată utiliza marca ”produs în România” din cauza reglementărilor legii dezbătute.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Te-ar putea interesa și: