Boloș: A doua cerere de plată din PNRR va fi transmisă Comisiei Europene în luna octombrie

Guvernul va transmite a doua cerere de plată din PNRR către Comisia Europeană în luna octombrie a acestui an, în sumă de 3 miliarde de euro, a declarat Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor europene, Marcel Boloş, luni, la finalul reuniunii Comitetului de monitorizare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

"În cadrul Comitetului interministerial s-a discutat şi despre situaţia următoarei cereri de plată, cererea de plată numărul 2, care urmează a fi depusă în cursul lunii octombrie a acestui an, când România are de încasat, de asemenea, suma de 3 miliarde de euro. Aşadar, în conturile României din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în cursul anului 2022 trebuie să avem suma de 10 miliarde euro, ar trebui să avem această sumă după depunerea cererii de plată numărul 2 din cursul lunii octombrie", a declarat Marcel Boloş, luni, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că în cadrul reuniunii a fost trecut în revistă demersul privind depunerea cererii de plată numărul 1 de către România, având în vedere că este perioada în care Comisia Europeană e posibil să mai transmită "observaţii sau clarificări la jaloanele care deja au fost îndeplinite".

"Reamintesc că un număr de 21 de jaloane am avut ca şi obligaţie de îndeplinit până la sfârşitul anului 2021, iar din acest punct de vedere, până la momentul la care se efectuează plata pentru cererea de rambursare, Comisia Europeană mai are dreptul să solicite aceste clarificări pentru obţinerea de informaţii suplimentare. Aşadar, ministerele de linie vor rămâne în continuare în legătură cu noi în calitate de reprezentant naţional, pentru a mai răspunde, dacă va fi cazul, la eventualele informaţii suplimentare pe care le poate solicita Comisia Europeană", a declarat Boloș, potrivit Agerpres.

Te-ar putea interesa și: