Ciolacu: Locul Republicii Moldova este în UE. România are obligaţia de a o ajuta pentru acest parcurs

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită la Chişinău, a declarat luni că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană.

El a spus și că România are obligaţia de a o ajuta în acest demers.

"Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. Nu există altă cale de dezvoltare pentru Republica Moldova decât intrarea în Uniunea Europeană. România trebuie să ajute Republica Moldova. România nu face un favor Republicii Moldova, România are obligaţia de a ajuta Republica Moldova pentru tot acest parcurs. Am venit în delegaţie cu oameni cu expertiză în domeniu şi sperăm în perioada următoare să accelerăm această dimensiune parlamentară, fiindcă Republica Moldova trece perioada de tranziţie de uniformizare a legislaţiei Republicii Moldova şi a UE, lucru pe care România l-a parcurs acum mai mult timp, şi e păcat să nu lucrăm împreună la această legislaţie, astfel încât, fără a arde etape, să fim cât mai eficienţi şi să mărim ritmul Republicii Moldova să fie membru cu drepturi depline al UE", a spus Ciolacu într-o conferinţă de presă la sediul Parlamentului din Republica Moldova.

Acesta a adăugat că întreaga lume trăieşte "vremuri complicate" din cauza agresiunii Federaţiei Ruse asupra Ucrainei, care este "un stat suveran" al cărui popor a decis "ce parcurs îşi doreşte".

"Acest popor a fost agresat nemilos şi total incorect. (...) Atât cetăţenii din România, cât şi cei din Republica Moldova s-au implicat în acest exod de refugiaţi şi cred că sunt un exemplu pentru toată Europa. Va trebui să ne implicăm în continuare. Pare că avem de-a face cu un război de durată (...) care ne va afecta pe toţi, afectează cetăţenii din România şi din Republica Moldova. Şi dumneavoastră aveţi o inflaţie foarte mare, şi România. Este evident că cele două state trebuie să se ajute să depăşească aceste crize economice şi cetăţenii pe care îi reprezentăm astăzi trebuie ajutaţi să depăşească această perioadă cât mai repede şi trebuie susţinuţi de cele două guverne", a afirmat Ciolacu, potrivit Agerpres.

Te-ar putea interesa și: