Avocatul Poporului, despre eliminarea pensiilor speciale: Pot s-o rezolve mâine dacă vor

Avocatul Poporului, Renate Weber, a precizat că eliminarea pensiilor speciale se poate rezolva mâine, dacă se doreşte acest lucru, cu excepţia pensiilor de care beneficiază magistraţii.

"Pot s-o rezolve mâine, dacă vor, pentru că decizia 900 din 15 decembrie 2020 a Curţii Constituţionale este foarte categorică: singura categorie de profesionişti la care poţi găsi o susţinere în Constituţie sunt magistraţii, sunt şi cei de la Curtea Constituţională, dar toţi magistraţii. De ce? Pentru că numai cu referire la ei Constituţia vorbeşte de independenţă, vorbeşte de incompatibilităţi.

Toate celelalte categorii, inclusiv parlamentarii, că au fost tare supăraţi că nu am atacat la Curtea Constituţională tăierea pensiilor... Vai de mine, mi-au înroşit telefonul. Deci niciodată, eu de când sunt în funcţia asta, niciodată nu am primit telefoane câte am primit pentru pensiile parlamentarilor. Şi cei mai mulţi erau din PNL, credeţi-mă!", a declarat Renate Weber.

Ea a explicat că tocmai în baza deciziei CCR care arată că sunt constituţionale pensiile de serviciu ale magistraţilor, fiind singura categorie prevazută de legea fundamentală, nu a atacat la CCR eliminara pensiilor speciale ale foştilor deputaţi şi senatori.

"Deci, au început cu parlamentarii. Dacă mâine vor, mâine pot să dea legi pentru fiecare din celelalte, pot să facă acest lucru fără probleme, peste tot, credeţi-mă!", a adăugat Avocatul Poporului.

Aceasta a precizat că, în opinia sa, "problema cea mare" este legată de vârsta la care beneficiarii pensiilor de serviciu se pot pensiona.

Te-ar putea interesa și: